Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Kanēlis', 1.
  • Referāts 'Kanēlis', 2.
  • Referāts 'Kanēlis', 3.
  • Referāts 'Kanēlis', 4.
  • Referāts 'Kanēlis', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Kanēlis ir garšviela, ko iegūst no kanēļkoka zaru mizas. Pazīstamākās ir divas kanēļkoku sugas – Ķīnas jeb aromātiskais kanēļkoks un Ceilonas kanēļkoks. Par kanēli mēs saucam kanēļkoka brūno mizu, kura ir pieejama gan kā sagriezti cauruļveida gabaliņi, gan smalks, brūns pulveris. Kanēlis ir bijis zināms jau vairākus gadu tūkstošus pirms mūsu ēras, Senajā Ēģiptē to lietoja ne tikai garšas uzlabošanai un to laiku medicīnā, bet izmantoja arī balzamēšanas procesā, turklāt tā nozīmīgumu senajā pasaulē apliecina tas, ka kanēlis ir bijis daudzkārt vērtīgāks par zeltu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants