Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Galda kultūra', 1.
  • Referāts 'Galda kultūra', 2.
  • Referāts 'Galda kultūra', 3.
  • Referāts 'Galda kultūra', 4.
  • Referāts 'Galda kultūra', 5.
  • Referāts 'Galda kultūra', 6.
  • Referāts 'Galda kultūra', 7.
  • Referāts 'Galda kultūra', 8.
  • Referāts 'Galda kultūra', 9.
  • Referāts 'Galda kultūra', 10.
  • Referāts 'Galda kultūra', 11.
  • Referāts 'Galda kultūra', 12.
  • Referāts 'Galda kultūra', 13.
  • Referāts 'Galda kultūra', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pieņemšanas    4
  Pieņemšanu būtība    4
  Pieņemšanas veida, laika un vietas izvēle    4
  Galda kultūra    6
  Galda klājums    6
  Uzvedība pie galda    8
  Raksturīgas kļūdas pie galda    10
  14 padomi veiksmīgai maltītei    12
  Kopsavilkums    13
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Pieņemšanu tradīcijas sniedzas tālā senatnē un ir saistītas ar viesmīlības un draudzīguma apliecināšanu. Tās tiek rīkotas, atzīmējot kādus īpašus notikumus, vai arī ikdienas darbā, risinot kopīgus jautājumus un problēmas.
Lai gan pieņemšanu rīkošana nepastāv viennozīmīgi formulēti, tomēr ilggadējā starptautiskā pieņemšanu prakse ļauj runāt par šādiem pieņemšanu veidiem:
1.Oficiāla pieņemšana- aicina tikai amatpersonas. Vīrieši uz šādām pieņemšanām ierodas bez sievām, sievas – bez vīriem. Oficiālo pieņemšanu īpatnība ir tāda, ka visām oficiālajām amatpersonām jāvelta atbilstoša uzmanība.
2.Neoficiāla pieņemšana- pieņemšana, uz kuru vīrus aicina ar sievām, sievas ar vīriem.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants