Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 1.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 2.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 3.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 4.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 5.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 6.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 7.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 8.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 9.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 10.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 11.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 12.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 13.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 14.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 15.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 16.
  • Prezentācija 'Restorāna izveides plāns Tukumā', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Latvijā lielākā daļa uzņēmēju izvēlās dibināt uzņēmumu ar Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) tiesisko formu, 2015.gadā ar SIA tika dibināti 2734 ēdināšanas uzņēmumi, izvēle ir par labu tieši šaj formai nodokļu likmju dēļ, ja izvēlās SIA, tad ienākuma nodoklis jāmaksā 15% apmērā, ja Individuālo komersantu (IK), tad 23%.
2015. gadā darba alga viesmīlības uzņēmumos strādājošajiem palielinās, kas ir viena no būtiskākām problēmām ēdināšanas nozarē. 2013.gadā nozarē strādājošajiem darbiekiem bija viens no zemākajiem atalgojumiem nozaru vidū.
Tukumā izmaksas par ēdināšanas pakalpojumiem no 2014-2015. gadam samazinās par 0,5%, kas varētu būt izskaidrojams ar to, ka mazpilsētās, laukos ēdināšanas pakalpojumu pieprasījums ir mazāks, kā Rīgas reģionā, kur karu gadu patērētie līdzekļi tikai palielinās. Tādējādi Tukumā ēdināšanas uzņēmumu skaits samazinās, no 2013. gada līdz 2015.gadam no akīviem ēdināšanas uzņēmumiem, samazinoties no 39 uz 34. Taču Rīgā, katru gadu ēdināšanas uzņēmumu skaits aug un attīstās.

Valstī esošā nodokļu politika ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē un biedē jaunos uzņēmējus, sagādājot grūtības mazo un mikro uzņēmumiem pastāvēt un attīstīties. Uzņēmēji vēlētos, lai tiku samazināts PVN izejvielām, tehikai, visam, izņemot alkoholu , kas ir 21%, jo šobrīd tas ir lielākais Baltijas valstu vidū.
Biznesa plāna finanšu aprēķinu rezultāts rāda, ka uzņēmums katru mēnesi strādās ar peļņu, vidēji 4786 EUR apmērā un gada beigās palielinot kapitālu.
Latvijā ir pieejama ALTUM programma jaunajiem uzņēmējiem, kas motivē un palīdz jaunajiem uzņēmējiem piepildit iecerēto un sniedz izdevīgus aizdevumus. Jauna uzņēmuma dibināšanai tiks izmantos tieši šis aizņēmuma veids, kā arī tiks izmantoti arī konsultantu, semināru pakalpojumi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants