Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 1.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 2.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 3.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 4.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 5.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 6.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 7.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 8.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 9.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 10.
  • Referāts 'Viesnīcas personāla un viesu komunikācijas raksturojums', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Attiecību veidošana ar klientiem    3
1.1.  Saskarsme ar klientiem    3
1.2.  Komunikācijas process    4
2.  Pirms viesu ierašanās...    8
3.  Viesim dodoties prom...    9
4.  Padomi labai personāla saskarsmei ar viesi    10
  Izmantotā literatūra    11  
Darba fragmentsAizvērt

4. Padomi labai personāla saskarsmei ar viesi
1) Vadītāja pozitīva attieksme pret saviem darbiniekiem radīs darbinieku līdzīgu attieksmi pret viesiem.
2) Viesis jānodrošina ar informatīvo komfortu, proti, lai personāls būtu informēts un spētu atbildēt uz jebkuru jautājumu, kā arī tiktu izmantotas saprotamas piktogrammas, kas valodas nepārzināšanas gadījumā palīdzētu orientēties uzņēmumā.
3) Labs serviss nozīmē ne tikai smaidīt viesim, bet panākt, lai arī viņš smaidītu pretim.
4) Lai sasniegtu izcilību (lielisku servisu), jārūpējas vairāk, nekā par saprātīgu uzskata citi, jāriskē vairāk, nekā par drošu uzskata citi, un jāsapņo vairāk, nekā par praktisku uzskata citi.
5) Cienīt viesa klātbūtni un izvairīties no privātām sarunām ar kolēģiem.
6) Skaidrot viesim katru savu darbību (rīcību), tā izvairoties no pārpratumiem.
7) Neviltots smaids, acu kontakts un labas svešvalodu zināšanas spēj atrisināt daudzas konfliktsituācijas.
8) Nekad neaizmirst pateikt klientam „paldies”. Vai tas būs mutiski vai rakstiski, viņš to novērtēs.
9) Nekavējoties likt viesim saprast, ka viņš ir ievērots, pat ja tajā brīdī personāls ir bijis aizņemts.
10) Viesnīcas darbiniekam jāatklāj sava sirds viesim, un tad arī viesis to atklās darbiniekam.

Autora komentārsAtvērt
Atlants