Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 1.
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 2.
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 3.
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 4.
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 5.
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 6.
  • Referāts 'Mikrobioloģija', 7.
Darba fragmentsAizvērt


Mūsdienās tirdzniecībā strauji pieaug gan vietējo, gan importa pārtikas produktu daudzums un sortiments. Pārtikas tirdzniecības ir nodarbināts liels skaits cilvēku.
No tā, kādas ir pārtikas tirdzniecības darbinieku higiēnas zināšanas un kā tiek ievērotas higiēnas prasības, ir atkarīga patērētāju veselība.
Par iedzīvotāju veselību līdzvērtīgi atbildīgi ir arī pārtikas produktu ražotāji, tirdzniecības darbinieki un ekspeditori, kā arī veikala apkalpojošais personāls. Higiēnas prasības pārkāpumi ( ražošanā, transportējot produktus, uzglabājot un realizējot neievērojot personīgo higiēnu ) var izraisīt pārtikas toksikoinfekcijas, taksikozes un akūtās zarnu infekcijas.
Higiēnas mācība ir higiēnas un pārtikas higiēnas pamata noteikumi, kas jāzina un jāizpilda ikvienam pārtikas uzņēmuma darbiniekam.

Autora komentārsAtvērt
Atlants