Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 1.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 2.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 3.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 4.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 5.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 6.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 7.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 8.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 9.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 10.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 11.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 12.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 13.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 14.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 15.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 16.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 17.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 18.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 19.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 20.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 21.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 22.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 23.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 24.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 25.
  • Referāts 'Vasaras kviešu agrotehnika, tās izmaksas un iegūtās produkcijas pārstrāde', 26.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.1.  Kviešu produkcijas ražošanas apjomi Latvijā un pasaulē    4
1.2.  Vasaras kviešu realizācijas iespējas Latvijā un cenas    5
2.  VASARAS KVIEŠU AUDZĒŠANAS TEHNOLOĢIJA    6
2.1.  Kvieši augsekā    6
2.2.  Augsne un tās apstrāde    7
2.3.  Mēslošana    7
2.4.  Sēja    8
2.5.  Augu aizsardzība    8
2.6.  Kviešu tehnoloģiskā shēma un bruto segums    9
3.  VASARAS KVIEŠU PĀRSTRĀDES TEHNOLOĢISKĀ SHĒMA    13
4.  VASARAS KVIEŠU IZMANTOŠANAS VIRZIENI    15
4.1.  Milti    15
4.2.  Kviešu maize    19
4.2.1.  Kviešu – rudzu maize    20
4.3.  Makaroni    20
4.4.  Placināti graudi    20
4.5.  Kviešu klijas    21
4.6.  Mannas putraimi    21
4.7.  Graudi siltumenerģijas ražošanai    21
4.8.  Graudi bioetanola ražošanai    22
4.9.  Graudi lopbarībai    23
  SECINĀJUMI    24
  LITERATŪRA    25
Darba fragmentsAizvērt

Kvieši mūsdienās ir viens galvenajiem kultūraugiem. Ir sastopamas kviešu sugas, kas aug savvaļā. Kvieši ir otrs populārākais lauksaimniecības augs pasaulē pēc rīsiem. Kviešu izcelsmes vieta ir Āzijas dienvidrietumi. Pirmos tos iemācījās audzēt Turcijas austrumos aptuveni pirms 10 tūkstošiem gadu. Tikai pirms pieciem tūkstošiem gadu kvieši aizceļoja tālāk pasaulē un sasniedza arī Eiropu.
Vasaras kviešus audzē zonās ar kontinentālāku klimatu, kur ziemas kviešu audzēšanai ir augstāka riska pakāpe un vasaras periodā ir lielāka aktīvo temperatūru summa un vairāk Saules radiācijas. Šādos apstākļos audzētajiem vasaras kviešu graudiem ir augstāki kvalitātes rādītāji, no tiem iegūtiem miltiem - labākas cepamīpašības.
Vasaras kvieši cero mazāk un ir prasīgāki augsnes un barības vielu nodrošinājuma ziņā kā mieži. Spēcīgi reaģē uz nepietiekamu mitruma daudzumu. Stabilākas ražas var iegūt neitrālās vidēji smaga vai vieglāka smilšmāla un mālsmilts augsnēs. Latvijā ziemas kvieši labāk spēj izmantot pavasara augsnes mitrumu un tie ir ražīgāki salīdzinājumā ar vasaras kviešiem.
Kvieši ir plaša patēriņa pārtikas produkts. Kviešos ir augsts olbaltumvielu saturs un B grupas vitamīni, kas stiprina organisma imunitāti un veicina vielmaiņu. Tie ir lielisks enerģijas produkts ar augstu bioloģisko aktivitāti un īpaši maigu garšu. No kviešiem gatavo miltus, no kuriem savukārt cep maizes produktus, arī cepumus, kūkas, gatavo brokastu pārslas, makaronus un tā tālāk. No kviešiem fermentācijas procesā iegūst arī alu, degvīnu un biodegvielu (Brēmanis, 2010; ).…

Autora komentārsAtvērt
Atlants