Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saharoze', 1.
  • Prezentācija 'Saharoze', 2.
  • Prezentācija 'Saharoze', 3.
  • Prezentācija 'Saharoze', 4.
  • Prezentācija 'Saharoze', 5.
  • Prezentācija 'Saharoze', 6.
  • Prezentācija 'Saharoze', 7.
  • Prezentācija 'Saharoze', 8.
  • Prezentācija 'Saharoze', 9.
  • Prezentācija 'Saharoze', 10.
  • Prezentācija 'Saharoze', 11.
  • Prezentācija 'Saharoze', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Saharozes uzbūve.
Veidota no glikozes un fruktozes cikliskajām formām.
Saharozes hidrolīzes produkti-glikoze, fruktoze.
Saharozes ūdens šķidrums hidrolizējas ļoti lēni, šo procesu veicina skābes klātbūtne.
Saharoze + H2 H+ Glikoze+Fruktoze.
Saharozes iegūšana(cukurrūpniecība).
Cukurfabrikas Latvijā:
Jelgavā kopš 1926. gada.
Jēkabpilī kopš 1932. gada.
Liepājā kopš 1933. gada.
Cukura ieguve no cukurbietēm:
Sulas iegūšana.
Sulas attīrīšana.
Sulas iztvaicēšana.
Cukura attīrīšana.
Saharozes fizikālās īpašības:
Bezkrāsaina kristāliska viela.
Ar saldu garšu.
Karsē 150 oC temperatūrā-kūst, dzeltē, veidojas caurspīdīga amorfa masa.
Augstākā temperatūrā-kļūst brūna un pārvēršas karamelē.
Pēc tam masa pārogļojas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants