Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 1.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 2.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 3.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 4.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 5.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 6.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 7.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 8.
  • Referāts 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  „STARBUCKS” PEST ANALĪZE    4
1.1.  Politiskie faktori    4
1.2.  Ekonomiskie faktori    4
1.3.  Sociālie faktori    5
1.4.  Tehnoloģiskie faktori    5
2.  „STARBUCKS” SVID ANALĪZE    6
2.1.  Stiprās puses    6
2.2.  Vājās puses    7
2.3.  Iespējas    8
2.4.  Draudi    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Darba fragmentsAizvērt

2.3. Iespējas
Ekspansija jaunattīstības valstu tirgos: Tā kā „Starbucks” lielākoties ir atkarīgs no vietējā ASV tirgus, uzņēmuma paplašināšanās jaunos tirgū būtu pat vēlama, it īpaši Āzijā un Āfrikā, kur pagaidām „Starbucks” kafejnīcu nav tik daudz (Starbucks, 2015).
Piedāvājuma klāsta dažādošana: Esošajiem kofeīna saturošajiem dzērieniem un konditorejas izstrādājumiem varētu piedāvāt klāt veselīgākus produktus, piemēram, tējas, svaigas sulas, jo aizvien biežāk patērēji pievērš lielāku uzmanību saviem ēšanas paradumiem un veselībai.
Konceptveikalu izveide: Pēdējos divus gadus „Starbucks” eksperimentē ar konceptveikalu izveidi, piemēram, tējas bāri, vīna bāri un pat „kafijas muzeja” veikali. Ja kāda no šīm idejām „iedzīvosiess”, „Starbucks”’ varētu attīstīties un paplašināties vēl vairāk, tā veicinot pārdošanas ieņēmumu pieaugumu (Sun, 2015).
2.4. Draudi
Pieaugošā konkurence: Lielākais drauds līdz šim, kas skar „Starbucks”, ir konkurenti, kuri piedāvā līdzīgu produkciju par zemāku cenu, piemēram, „Dunkin Brands”, kurš aizņem 25,5% no ASV kafijas un uzkodu tirgus, kā arī „McDonalds”, „Costa Coffee” u.c. (IBISWorld, 2015).
Kafijas pupiņu un piena cenu svārstības: „Starbucks” saskaras ar cenu pieaugumu kafijas pupiņām un piena produktu cenu svārstībām, kuru nespēj kontrolēt (YCHARTS, 2015). Šo izejvielu cenu izmaiņas ietekmē „Starbucks” gala produkta cenas, tos padārdzinot, tādējādi zaudējot potenciālos klientus, kuri izvēlēsies lētākas alternatīvas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants