Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Garša', 1.
  • Prezentācija 'Garša', 2.
  • Prezentācija 'Garša', 3.
  • Prezentācija 'Garša', 4.
  • Prezentācija 'Garša', 5.
  • Prezentācija 'Garša', 6.
  • Prezentācija 'Garša', 7.
  • Prezentācija 'Garša', 8.
  • Prezentācija 'Garša', 9.
  • Prezentācija 'Garša', 10.
  • Prezentācija 'Garša', 11.
  • Prezentācija 'Garša', 12.
  • Prezentācija 'Garša', 13.
  • Prezentācija 'Garša', 14.
  • Prezentācija 'Garša', 15.
  • Prezentācija 'Garša', 16.
  • Prezentācija 'Garša', 17.
  • Prezentācija 'Garša', 18.
  • Prezentācija 'Garša', 19.
Darba fragmentsAizvērt

Kas un kam?
spēja izšķirt dažādu vielu garšas
sāļu
rūgtu
Skābu
saldu
informē par vielu garšu un sastāvu
Nodrošinājums dzīvniekiem
Nepieciešamība:
Nosaka, vai ēdiens ir svaigs, un analizē tā garšas īpašības.
Garšas sajūta uzbudina smadzeņu garšas nervu un rodas apetītes sajūta, kas veicina labāku ēdiena pārstrādāšanos un vielmaiņu.
Nodrošina:
Garšas receptori – atrodas uz mēles
Mēle - Caur garšas nervu kairinājums nonāk iegarenajās smadzenēs un tālāk uz smadzeņu pusložu garozu, kur veidojas garšas sajūtas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants