Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 1.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 2.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 3.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 4.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 5.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 6.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 7.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 8.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 9.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 10.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 11.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 12.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 13.
  • Prezentācija 'Piparmētras lapas', 14.
Darba fragmentsAizvērt

European Medicines Agency monogrāfijā norādītie ierobežojumi:
Piparmētru nav ieteicams lietot:
Pacientiem ar žultsakmeņiem
Pacientiem ar GERS
Bērniem jaunākiem par 4 gadu vecumu
Sievietēm grūtniecības un zīdīšanas laikā
Piparmētra pārtikas ražošanā
Izmanto gan svaigas un žāvētas piparmētru lapas. Piparmētru pievieno ēdieniem, gatavojot saknes, dārzeņus un salātus, gaļas un zivju ēdienus, zupas, mērces, konservus. 
Piparmētra ir lieliska piedeva saldajiem ēdieniem un to izmanto ievārījumu, kompotu un želeju pagatavošanā. Svaigas auga lapiņas noder arī dažādu veidu ēdienu garnēšanai (piemēram, pasniedzot gaļas ēdienus vai saldējumu).

Iespējams, daudzi piparmētru asociēs nevis ar tās ārstnieciskajām īpašībām un pielietojumu medicīnā, bet gan ar košļājamo gumiju un konfektēm.
Mūsdienās ~ 45% piparmētru ražas tiek patērēts tieši košļājamo gumiju un konfekšu ar mentola garšu ražošanā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants