Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Trauku un iesaiņojamo materiālu sanitārais raksturojums', 1.
  • Referāts 'Trauku un iesaiņojamo materiālu sanitārais raksturojums', 2.
  • Referāts 'Trauku un iesaiņojamo materiālu sanitārais raksturojums', 3.
  • Referāts 'Trauku un iesaiņojamo materiālu sanitārais raksturojums', 4.
  • Referāts 'Trauku un iesaiņojamo materiālu sanitārais raksturojums', 5.
  • Referāts 'Trauku un iesaiņojamo materiālu sanitārais raksturojums', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Porcelāna trauku pirmssākumi meklējami 7. gs. Ķīnā,pēc tam Japānā. izveidojoties un paplašimoties tirdzniecībai pa Lielo zīda ceļu, tie iekaroja savu popularitāti Eiropā. Šie trauki bija neparasti viegli, ar savdabīgu caurspīdīgumu, izturīgi un skanoši. Porcelāna trauki ir izturīgi pret skābēm un ilgstoši uzglabā siltumu.

FRANČU RŪDĪTĀ STIKLA TRAUKI.

Trauki no šī stikla tiek gatavoti ar liešanas un presēšanas metodi. Tiek ražoti Arcoroc un Arcopal trauki.
Arcoroc- stikls ir biezāks, izturīgāks, ļoti noturīgs pret temperatūras maiņām. Var lietot gan mikroviļņu krāsnī, gan ledusskapī. Šie trauki viegli mazgājami un transportējami, ar labu izskatu. Izšķir divu veidu- caurspīdīgo un dūmoto.
Arcopal- lieto galda klāšanai, tie ir balti, krāsaini , ar ornamentu vai matēti. Var izmantot arī mikroviļņu krāsnīs.
Rūpnieciski ražo daudz dažāda veida rūdītā stikla traukus. Visā pasaulē tos izmanto ēdināšanas uzņēmumos gan aukstajām uzkodām, gansiltajiem pirmajiem un otrajiemēdieniem, gan deserta, kafijas un tējas pasniegšanai. iegādājoties šos traukus līdzi nāk katalogi ar lietošanas reklāmām. Šie trauki nedaudz atšķiras no porcelāna traukiem izmēru ziņā.…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants