Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Japāna', 1.
  • Prezentācija 'Japāna', 2.
  • Prezentācija 'Japāna', 3.
  • Prezentācija 'Japāna', 4.
  • Prezentācija 'Japāna', 5.
  • Prezentācija 'Japāna', 6.
  • Prezentācija 'Japāna', 7.
  • Prezentācija 'Japāna', 8.
  • Prezentācija 'Japāna', 9.
  • Prezentācija 'Japāna', 10.
  • Prezentācija 'Japāna', 11.
  • Prezentācija 'Japāna', 12.
  • Prezentācija 'Japāna', 13.
  • Prezentācija 'Japāna', 14.
  • Prezentācija 'Japāna', 15.
  • Prezentācija 'Japāna', 16.
  • Prezentācija 'Japāna', 17.
  • Prezentācija 'Japāna', 18.
  • Prezentācija 'Japāna', 19.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Atrašanās vieta   
  Klimats, daba   
  Kaimiņvalstis   
  Valsts saimniecības raksturojums   
  Tradicionālais tērps   
  Par sportu Japānā   
  Valsts iekārta   
  Ievērojamākās vietas   
  Japānas nacionālie ēdieni   
Darba fragmentsAizvērt

Ievērojamākās vietas
Fudži kalns
Fudži kalns ir augstākais Japānā. Tā smaile slejas lepnu 3650 metru augstumā. Rietumu pasaulē šis vulkāns pazīstams arī kā Fudzijama. Fudži ir viens no Japānas trim svētajiem kalniem.
Tas bieži attēlots japāņu mākslā, un ir arī viens no slavenākajiem vulkāniem pasaulē. Gandrīz visu gadu Fudži kalna virsotni ieskauj mākoņi, tomēr, ja gādās skaidrs laiks, kalnu var redzēt no 100 kilometru attālās Tokijas. Fudži vulkāns pēdējo reizi izvirdis 1707. gadā, kad tā izmestie pelni apraka Tokiju.
Apskates objekti Fudži kalna apkārtnē atvērti tikai jūlijā un augustā, taču pasakains skats uz to paveras visu gadu. Tas ir arī iecienīts svētceļnieku galamērķis.

Fudži kalns

Japānas tradicionālie ēdieni
Galvenais pamatprincips ir noteiktā veidā pagatavotie īsgraudu rīsi – tiem tiek pievienots rīsu etiķis. Pēc tam jau pārējās sastāvdaļas tiek izvēlētas pēc katra paša gaumes, tomēr japāņiem tradicionāli, tās noteikti būs jūras veltes un zivis.
Ir daudz un dažādu suši veidu – suši ar jūraszāļu lapām, suši, kas apvīti ar lasi, suši, kam apkārt ir sezama sēklas un daudzi citi. "Nigiri" ir suši, kuros uz rīsu bumbiņas tiek uzlikta zivs vai jūras veltes šķēlīte. "Gunkan" ir suši, kur rīsu un jūraszāļu ligzdiņa tiek papildināta ar ikriem vai kādu citu sastāvdaļu. Bet "norimi" ir mūsu platuma grādiem jau pazīstamie suši rullīši.

Autora komentārsAtvērt
Atlants