Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir olbaltumvielas?
Olbaltumvielas jeb proteīni jeb polipeptīdi- lielmolekulāri organiski savienojumi,veidoti no aminoskābju atlikumiem, kas satur oglekli, ūdeņradi, skābekli, slāpekli, reizēm arī fosforu, sēru vai citus elementus.

Olbaltumvielas ir nozīmīga mūsu pārtikas sastāvdaļa, tās nepieciešamas, lai organisms varētu pastāvēt un atjaunoties.

Olbaltumvielas ir polimēri, kuru sastāvā var būt 20 aminoskābes. Tās ir bioloģiski aktīvas no 0- 40 grādiem.
Kas ir olbaltumvielu denaturācija?
process, kurā dažādu fizikālo un ķīmisko faktoru iedarbībā olbaltumvielas zaudē savu raksturīgo uzbūvi un īpašības.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants