Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 1.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 2.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 3.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 4.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 5.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 6.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 7.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 8.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 9.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 10.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 11.
  • Prezentācija 'Ogļhidrāti', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir ogļhidrāti?   
  Ka tie rodas?   
  Ko ogļhidrāti dod cilvēkiem?   
  Kur atrodas ogļhidrāti?   
  No kā cilvēki iegūst ogļhidrātus?   
  Cukurslimība   
Darba fragmentsAizvērt

Kur atrodas ogļhidrāti?
Ogļhidrāti praktiski ir tikai augu valsts produktos, dzīvnieku valsts produktos ogļhidrāti ir niecīgos daudzumos dzīvnieku cietes glikogēna veidā. Ogļhidrāti ir arī pienā – piena cukura veidā. Pēc ķīmiskā sastāva un bioloģiskās vērtības ogļhidrāti nav vienādi. Izšķir šādus ogļhidrātu veidus – cukuri, ciete, šķiedrvielas (celuloze) un pektīnvielas.

No kā cilvēki iegūst ogļhidrātus?
 Cilvēks ogļhidrātus uzņem ar visdažādākajiem pārtikas produktiem: maizi, kartupeļiem, makaroniem, pupiņām, piena produktiem, augļiem un, protams, saldumiem. Tā kā ogļhidrātu struktūra ir ļoti atšķirīga, tad parasti mēs arī apēdam dažādus šīs uzturvielu grupas savienojumus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants