Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Cietes iegūšana un izmantošana', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Fotosintēzes procesā zaļajosaugos izveidojusies glikoze tālāk pārveidojas cietē. Cietes graudiņu veidā augi sēklās, saknēs, bumbuļos uzkrāj ogļhidrātu rezerves. Tā kā cietes graudiņi ir katram augam īpatnēji, mikroskopā var atšķirt dažādu augu cietes graudiņus.
Arī pēc ārējā izskata var atšķirt kartupeļu miltus no kviešu miltiem, un tos arī ēdienu gatavošanā katru izmanto citādi.
Ciete ir organisma enerģijas avots. To uzņem ar pārtiku (maizi, kartupeļiem u.c.)
Kviešu un citu graudaugu miltus iegūst, graudus samaļot dzirnavās.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants