• Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības

     

    Referāts7 Bioloģija

Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 1.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 2.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 3.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 4.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 5.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 6.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 7.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 8.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 9.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 10.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 11.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 12.
  • Referāts 'Sēnes: to uzturvērtība, pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  sēnes    4
1.1.  Sēņu uzturvērtība    5
1.2.  Sēņu pārstrādes produkti, ražošanas īpatnības    7
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Tā kā pēdējā laikā sēnes sāk audzēt arī kultivētās platībās, var secināt, ka sēņu pieprasījums Latvijā noteikti palielinās un attīstās.
2. Sēnes ir labas mūsu organismam , jo tām ir liela barības vērtība, svaigas sēnes satur ļoti daudz ūdens, vērtīgas minerālvielas un organiskās vielas.
3. Uzturvērtība ir atkarīga no sēņu sugas, augšanas vietas un apstākļiem, kā arī no sēnes vecuma.
4. Lai organisms sēnes spētu izmantot labāk un efektīvāk, ir iespēja sēnes izžāvēt un samalt pulverī.
5. Ir svarīgs ne tikai sēnes vecums un tās suga, bet arī paša patērētāja gremošanas trakta veselības stāvoklis, jo sēnes nav viegli sagremojams ēdiens, līdz ar to, to nevar lietot katrs.
6. Produkts ar mazu kaloriju daudzumu , var izmantot tažādām diētām.
7. Dažas sēnes satur tādu indīgu vielu, kā helvelskābe, taču, lai to varētu ēst , sēnes ir jāvāra.
8. Sēn ēm ir vairākipārstrādes paņēmieni , ko izmanto dažādu sēņu veidu pagatošanai - kaltētas (žāvētas), sālītas, marinētas un konservētas sēnes, ir izstrādāta arī tehnoloģija sēņu saldēšanai.

Autora komentārsAtvērt
Atlants