Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 1.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 2.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 3.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 4.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 5.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 6.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 7.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 8.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 9.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 10.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 11.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 12.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 13.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 14.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 15.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 16.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 17.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 18.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 19.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 20.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 21.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 22.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 23.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 24.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 25.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 26.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 27.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 28.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 29.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 30.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 31.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 32.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 33.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 34.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 35.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 36.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 37.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 38.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 39.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 40.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 41.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 42.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 43.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 44.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 45.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 46.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 47.
  • Referāts 'Kafejnīcas "Jēkabs" tehnoloģiskais projekts', 48.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  UZŅĒMUMA IZVEIDES EKONOMISKAIS PAMATOJUMS    4
2.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    5
2.1.  Informācija par uzņēmumu    5
2.2.  Apkalpošanas organizācijas raksturojums    5
2.3.  Ražošanas procesa raksturojums    6
2.4.  Kafejnīcas „Jēkabs” ēdienu un dzērienu piedāvājums    7
3.  RAŽOŠANAS JAUDAS    9
3.1.  Apmeklētāju skaits dienā    9
3.2.  Porciju skaita aprēķins, ēdienkarte    10
4.  IZEJVIELU UZGLABĀŠANA    13
4.1.  Noliktavu laukuma aprēķins    13
4.2.  Ledusskapja tilpuma aprēķins    17
5.  IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDE    19
5.1.  Sakņu ceha aprēķins    19
5.2.  Gaļas un zivju ceha aprēķins    20
6.  ĒDIENU GATAVOŠANA    23
6.1.  Aukstā ceha aprēķins    23
6.2.  Karstā ceha aprēķins    25
7.  TRAUKU MAZGĀŠANA    31
7.1.  Zāles trauku mazgāšana    31
7.2.  Virtuves trauku mazgāšana    32
8.  PERSONĀLA TELPU APRĒĶINS    33
9.  ADMINISTRATĪVO TELPU APRĒĶINS    34
10.  APMEKLĒTĀJU ZĀLES APRĒĶINS    35
11.  UZŅĒMUMA TELPU KOPĒJĀ PLATĪBA    37
12.  TEHNOLOĢISKĀ PROJEKTA SKICE    38
13.  RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJAS RAKSTUROJUMS    45
  ZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    47
Darba fragmentsAizvērt

2. ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
2.1. Informācija par uzņēmumu
Uzņēmuma veids, atrašanās vieta - kafejnīca „Jēkabs” būs atklāta tipa ēdināšanas uzņēmums, kas atradīsies Jēkabpils pilsētā, Vecpilsētas laukumā.
Apkalpošanas veids – daļēja viesmīļu apkalpošana.
Vietu skaits - kafejnīcā būs viena zāle, ar 50 vietām.
Uzņēmuma darba laiks – no 9.00 – 21.00.
Ēdienu, dzērienu piedāvājums - ēdienu sortimentā plānots iekļaut ēdienus no visām ēdienu grupām - aukstos ēdienus, zupas, otros ēdienus, saldos ēdienus, konditorejas izstrādājumus, kā arī dažādus dzērienus.
Papildus pakalpojumi – bezmaksas internets (WiFi) kafejnīcas apmeklētājiem, banketu un svinību organizēšana, kā arī iespēju pasūtīt ēdienu līdzņemšanai.

2.2. Apkalpošanas organizācijas raksturojums
Ierodoties kafejnīcā, klienti pieejot pie bāra letes, izvēlēsies un pasūtīs ēdienu no piedāvātās dienas ēdienkartes, kā arī norēķināsies skaidrā naudā vai ar kredītkarti, pēc tam varēs izvēlēties sev tīkamo vietu pie galdiņiem, kas paredzēti 2 vai 4 personām. Klientiem būs iespēja izvēlēties arī no konditorijas vitrīnas, kas stāv pie bāra letes, dažāda veida konditorijas izstrādājumu. Pēc tam viesmīlis atnes pasūtīto ēdienu. Kad klients ir paēdis, viesmīlis novāc netīros traukus. Kad klients ir devies prom, tad viesmīlis nokopj atlikušos traukus un sagatavo galdiņu nākamajam apmeklētājam.

2.3. Ražošanas procesa raksturojums
Ražošanas procesi ēdināšanas uzņēmumos tiek noteikti pēc izejvielu un izvēlēto produktu apstrādes, ēdienu gatavošanas un pasniegšanas metodēm (Rokasgrāmata ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem, 2007).

Autora komentārsAtvērt
Atlants