Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Biškopība', 1.
  • Prezentācija 'Biškopība', 2.
  • Prezentācija 'Biškopība', 3.
  • Prezentācija 'Biškopība', 4.
  • Prezentācija 'Biškopība', 5.
  • Prezentācija 'Biškopība', 6.
  • Prezentācija 'Biškopība', 7.
  • Prezentācija 'Biškopība', 8.
  • Prezentācija 'Biškopība', 9.
  • Prezentācija 'Biškopība', 10.
  • Prezentācija 'Biškopība', 11.
  • Prezentācija 'Biškopība', 12.
  • Prezentācija 'Biškopība', 13.
  • Prezentācija 'Biškopība', 14.
  • Prezentācija 'Biškopība', 15.
  • Prezentācija 'Biškopība', 16.
  • Prezentācija 'Biškopība', 17.
  • Prezentācija 'Biškopība', 18.
  • Prezentācija 'Biškopība', 19.
  • Prezentācija 'Biškopība', 20.
  • Prezentācija 'Biškopība', 21.
  • Prezentācija 'Biškopība', 22.
  • Prezentācija 'Biškopība', 23.
  • Prezentācija 'Biškopība', 24.
  • Prezentācija 'Biškopība', 25.
  • Prezentācija 'Biškopība', 26.
  • Prezentācija 'Biškopība', 27.
  • Prezentācija 'Biškopība', 28.
  • Prezentācija 'Biškopība', 29.
  • Prezentācija 'Biškopība', 30.
  • Prezentācija 'Biškopība', 31.
  • Prezentācija 'Biškopība', 32.
Darba fragmentsAizvērt

Medus veidi
Liepziedu medus – salds, ārstniecisks
Pavasara jeb maija medus – zeltains, smaržīgs
Viršu medus – rūgts, tumšs
Meža medus – ārstniecisks
Āboliņa medus – viens no augstvērtīgākajiem.
Griķu medus – tumšs,
Rapša medus – dzeltenīgi balts, nav izteikta garša
Akāciju medus – gandrīz caurspīdīgs, maiga garša
Saulespuķu medus – sīva piegarša, zeltains

KO DARĪT JA MEDUS NEGARŠO?
Dažreiz rodas jautājums, ko darīt ja medus negaršo, bet vēlēšanās tomēr lietot, zinot medus vērtību, ir. Šajā gadījumā medu ieteicams atšķaidīt ar kādu sulu, zāļu tēju vai pienu tādā koncentrācijā, kurā nejūt medus garšu. Medu var arī pievienot sev patīkamam ēdienam.

Medus
Medu pievieno dažādiem ēdieniem
Izmanto arī dažādos medikamentos
Masāžās
Pievieno tējai, lai ārstētu saaukstēšanos
To pievieno kosmētikas līdzekļiem


Autora komentārsAtvērt
Atlants