Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 1.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 2.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 3.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 4.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 5.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 6.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 7.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 8.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 9.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 10.
  • Konspekts 'Vitamīni - uzturs', 11.
Darba fragmentsAizvērt

KĪMISKAIS SASTĀVS, E PIEDEVAS, IESPĒJAMĀ IETEKME UZ VESELĪBU
• Konservants E260 – ilgākai uzglabāšanai. Uzskata par nekaitīgu lietošanai uzturā.
• Dakstroze - vienkāršs ogļhidrātu avots, to var pievienot, lai saglabātu pārtiku un palielināt glabāšanas laiku. Ja lieto lielos daudzumos, tad uzglabājas kā tauki organismā un var novest pie aptaukošanās.
• Virces – garšviela. gaiši pelēkas, apaļas sēklas, lielākas par melno piparu sēklām.
• E675 - skābuma regulētājs, garšas pastiprinātājs.
• E621 - mononātrija glutamāts, pastiprina garšu un smaržu. Noslēpjs bojāta produkta piegaršu un imitē svaigumu arī tad, kad tas jau zudis. Izraisa gremošanas, bet arī asinsrites, elpošanas un maņu orgānu sistēmas, kā arī nervu sistēmas bojāšanā. Var saasināties astmas lēkmes, pasliktināties redze un piemesties ne tikai galvassāpes, bet pat depresija.
• E120 karmīnskābe - krāsu uzlabotājs. Var izraisīt astmu, nātreni.
• Maltodekstrīns – cukurs. Izraisa ātru insulīna līmeņa pieaugumu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants