Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 1.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 2.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 3.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 4.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 5.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 6.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 7.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 8.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 9.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 10.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 11.
  • Prezentācija 'Tauki un taukskābes', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Fakti par taukiem
1 g tauku līdzinās 9,3 kilokalorijām

Tikai saistībā ar tiem ķermenī nonāk taukos šķīstošie vitamīni (A, D, E, K). Ar taukiem organisms saņem polinepiesātinātās taukskābes, kuras mūsu ķermenis nevar pats sintezēt.

Atkarībā no ķermeņa uzbūves un fiziskās aktivitātes indivīdam dienā vajadzētu apēst 60-80 g tauku, bet statistika rāda, ka vidēji apēdam 130-150 g tauku.

Ieteicamais tauku daudzums dienā ir ne vairāk kā 30% no kopējā uzņemtās enerģijas daudzuma.

Omega 3 taukskābe
Svarīga nervu sistēmas attīstībai un normālai darbībai.
Dienas deva
- Bērni 1-8 g.v. – 0,8 g/dienā
- Sievietes – 1,1 g/d
- Vīrieši – 1,6 g/d
- Grūtnieces – 1,4 g/d
- Zīdītājas – 1,3 g/d
Avoti
Sojas eļļa, zivju eļļa, treknas zivis, mazākā daudzumā arī olās un gaļā.…

Atlants