Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 1.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 2.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 3.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 4.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 5.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 6.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 7.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 8.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 9.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 10.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 11.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 12.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 13.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 14.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 15.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 16.
  • Prezentācija 'Enzīmu izmantošana tekstilrūpniecībā', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Enzīmi tekstila industrijā   
  Kādas enzīmu īpašības ļauj tos izmantot tekstilrūpniecībā?   
  Enzīmu pielietošana un to radītie efekti   
  Enzīmu izmantošana tekstila sagatavošanas procesā   
  Enzīmu izmantošana veļas mazgāšanas līdzekļos   
Darba fragmentsAizvērt

Enzīmu pielietošana un to radītie efekti
Amilāzes
Velku(auduma pavedienu) izmēra samazināšana.
Auduma stērķelēšana (cietināšana).
Kā sastāvdaļa auduma krāsās.
Celulāzes
Kokvilnas un trikotāžas izstrādājumu vārīšana.
Nonēsāto/Izbalējušo džinu efekta radīšana.

Proteāzes
Kokvilnas vārīšanā, lai atbrīvotos no olbaltumvielām.
Zīda attīrīšana no līmes (Sericīna).
Daļēja vilnas cietā augšējā slāņa noņemšana.

Lipāzes
Izmanto vārīšanā, lai atbrīvotos no taukiem un vaskiem.
Izmanto arī varīšanas procesa temperatūras un norises laika samazināšanai.
Īpaši izmanto kokvilnas un vilnas atīrīšanai.


Autora komentārsAtvērt
Atlants