Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 1.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 2.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 3.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 4.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 5.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 6.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 7.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 8.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 9.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 10.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 11.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 12.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 13.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēta pārtika un veselības aspekti', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Strauji mūsu ikdienā ienāk jēdziens- “jaunā pārtika”, kuras viens no variantiem ir ģenētiski modificēta pārtika, kas satur vai sastāv no ģenētiski modificētiem organismiem (GMO), vai ražota no tiem. Tātad tiek veiktas mērķtiecīgas manipulācijas ar organisma oriģinālo ģenētiskās informācijas nesēju- DNS, lai panāktu vēlamās izmaiņas.
Par ģenētiskās inženierijas eksperimentu sākuma posmu uzskatāms 70. gadu sākums, kad tika radīti pirmie ģenētiski modificētie organismi.
Lietojot ļoti specifiskus fermentus, kas spēj sašķelt un sašūt DNS, kā arī DNS plazmīdas (nelielus cirkulārus DNS gabalus šūnā, kas nav šūnas hromosomas daļas), kļuva iespējams veikt šo DNS noteiktā fragmenta pārnesi uz citu organismu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants