Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 1.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 2.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 3.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 4.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 5.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 6.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 7.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 8.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 9.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 10.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 11.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 12.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 13.
  • Referāts 'Mārketinga procesa analīze populāros  Latvijas saldumu ražošanas uzņēmumos', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  “Laima” – izvēlies mīlestību!    6
2.  “Skrīveru saldumi” – apvienot veselīgo ar saldo    8
3.  “Lāči” – īsta rupjmaize    10
  Secinājumi    12
  Ieteikumi    14
  Izmantoto literatūras un informācijas avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Lai izpētītu Latvijas saldumu ražotāju mārketina aktivitātes, autore izvēlējās tādus zīmolus kā “Laima”, “Skrīveru saldumi” un “Lāči”. Ja abi pirmie ražotāji ir salīdzinoši seni, piemēram, “Laimas” pirmsākumi meklējami jau 19. gadsimta 70. gados, tad “Skrīveru saldumi” tika dibināti 2006. gadā, savukārt “Lāču” ceptuve savu darbību uzsāka 1993. gadā.
Katrs no šiem zīmoliem ir iekarojis savu nišu tirgū, pateicoties diezgan aktīviem mārketinga pasākumiem.
Ņemot vērā mārketinga miksa elementus, autore izvērtēs katra minētā zīmola vērtības, novērtēs atšķitrīgo un kopīgo to mērķauditorijās, apskatīs zīmolu tīmekļa vietnes un komunikāciju sociālajos tīklos, novērtēs produkcijas cenas nozīmi, kā arī stiprās un vājās puses.
Atbilstoši Akadēmisko terminu vārdnīcā publicētajai definīcijai „Zīmols - produkta nosaukums, zīme, simbols vai dizains (vai to kombinācija), kas ļauj pircējiem atšķirt konkrēta pārdevēja vai pārdevēju grupas tūrisma produktus vai pakalpojumus no konkurentu produktiem vai pakalpojumiem, saukts arī par brendu.” Zīmols ir kaut kas vairāk nekā tikai simbols. Tas ir solījums, kurš tiek dots un uzturēts. Zīmols ir garantija un noteiktos gadījumos pat vairāk nekā garantija – tas ir solījums, ka garantija nebūs nepieciešama. Zīmola būtība ir radīt labāko produktu cilvēku prātos. Tas ietver gan racionālos elementus, kvalitāti, drošību, u.c., gan arī emocionālus aspektus – asociācijas, kas rodas, cilvēkiem šo zīmolu iegādājoties un lietojot. Līdz ar to zīmola veidošanu var lielā mērā uzskatīt par emocionālā produkta veidošanu.
Tāpat autore sniegs viedokli par to, ko zīmola virzībā varētu uzlabot.…

Atlants