Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 1.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 2.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 3.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 4.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 5.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 6.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 7.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 8.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 9.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 10.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 11.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 12.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 13.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 14.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 15.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 16.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 17.
  • Referāts 'Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēle sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
• Mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu sastāvā ir daudz un dažādi ķīmiski, videi un cilvēka veselībai kaitīgi savienojumi, ar kuriem regulāri saskaroties var tikt pie dažādām saslimšanām;
• No ķīmisko mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu izmantošanas nav iespējams izvairīties, jo bez to lietošanas nevarētu pilnībā izpildīt sanitārā režīma prasības ēdināšanas uzņēmumiem;
• Latvijas Republikas likumdošana regulē tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu izvēli ēdināšanas uzņēmumos nosakot, ka uzņēmumi drīkst lietot tikai pārtikas aprites telpām paredzētus līdzekļus;
• Latvijas Republikas likumdošana nosaka ķīmisku vielu lietošanas, marķēšanas un uzglabāšanas drošības prasības, bet ne konkrētu līdzekļu, vielu lietošanas ierobežojumus vai aizliegumus;
• Darba devējam darbinieki jānodrošina ar bezmaksas individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kā arī obligāti jāveic darba drošības instruktāžas;
• Lai nodarītu mazāku kaitējumu videi un cilvēka veselībai, vajadzētu izstrādāt noteikumus, par videi draudzīgu tīrīšanas līdzekļu lietošanu, vai pilnībā aizliegt lietot tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir kāds konkrēts ķīmiskais savienojums, piem. Pilnībā aizliegt lietot fosfātus saturošos līdzekļus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants