Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 1.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 2.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 3.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 4.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 5.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 6.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 7.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 8.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 9.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 10.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 11.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 12.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 13.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 14.
  • Prezentācija 'Šķidrā kurināmā sadedzināšana', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Tvaika degļi nav ekonomiski, jo 1 kg mazuta izsmidzināšanai patērē 0.3 – 0.6 kg tvaika. Tas samazina katla lietderības koeficentu par 2-3 %.
Lielākajai daļai mazuta šķirņu ir liela viskozitāte, tāpēc, lai mazuts tecētu pa cauruļvadiem un būtu vieglāk izsmidzināms, to iepriekš sasilda līdz 50-90°C. Bez tam mazuta cauruļvadus novieto blakus tvaika vadiem zem kopīgas izolācijas. Lai degļi neaizsērotu, mazutu filtrē.
Sadedzinot sēru ar lielu sēra saturu, kurināmajam piejauc nedaudz smalku dolomītu putekļu, jo dolomīts neitralizē sērskābi un samazina koroziju. Mazutu izmanto arī cieta kurināmā kamerkurtuvju iesildīšanai.

Autora komentārsAtvērt
Atlants