Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Amata apraksts - viesmīlis', 1.
  • Paraugs 'Amata apraksts - viesmīlis', 2.
  • Paraugs 'Amata apraksts - viesmīlis', 3.
  • Paraugs 'Amata apraksts - viesmīlis', 4.
  • Paraugs 'Amata apraksts - viesmīlis', 5.
Darba fragmentsAizvērt

1. Amata nosaukums Pavārs
2. Amata kods 512201
3. Iestādes nosaukums Restorāns „Pūka”
4. Amata apraksts
Pavārs gatavo un noformē ēdienus, atbild par sava darba kvalitāti vadības un kontroles nodrošināšanā, strādā ar ēdināšanas komersanta aprīkojumu, ievērojot higiēnas un darba aizsardzības noteikumus, un uzņemas atbildību par sava darba kvalitāti.
5. Amata pakļautība
Pavārs atrodas tiešā šefpavāra pakļautībā.
6. Amata pienākumi
Organizēt racionāli darba vietu, ievērojot darba drošības, ekspluatācijas un aizsardzības noteikumus darbā ar ēdināšanas komersanta aprīkojumu.
Ievērot higiēnas prasības ēdienu gatavošanā, darba un personīgo higiēnu.
Novērtē pārtikas produktu kvalitāti, veic to pirmapstrādi.
Ievērot izejvielu, pusfabrikātu un gatavo ēdienu uzglabāšanas un realizācijas termiņus un temperatūru.

Autora komentārsAtvērt
Atlants