Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 1.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 2.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 3.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 4.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 5.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 6.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 7.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 8.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 9.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 10.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 11.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 12.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 13.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 14.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 15.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 16.
  • Referāts 'Saderināšanas banketa apraksts', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Ēdienu pasniegšanas un viesu apkalpošanas process
Viesiem ienākot ēdināšanas uzņēmumā, viņus sagaidīs viesmīlis un norādīs uz banketu zāli. Banketu zālē uz katra galda tiks izvietota kartīte ar vārdu un šādā veidā viesi spēs atrast pareizo sēdvietu. Sēdvietu plāns tiks izvietots redzamā vietā uz banketu zāles sienas. Kā pirmās tiks pasniegtas aukstās uzkodas – vistas salāti pēc amerikāņu apkalpošanas manieres no labās puses ar labo roku. Aptuveni 30-40 minūtes pēc auksto uzkodu pasniegšanas tiks novākti netīrie šķīvji un nogādāti tie virtuvē. Tādā pašā manierē tiks pasniegts otrais ēdiens un saldais ēdiens. Banketa laikā klietiem tiks piedāvāts šampānietis, minerālūdens un vīns. Vēlamo dzērienu būs iespējams pasūtīt pie viesmīļa un to pildīs viesmīlis viesa glāzē. Pēc viesa vēlmēm iespējams banketa laikā pasūtīt arī kādu citu restorāna dzērienu, bet par to katram viesim ir jānorēķinās individuāli. Pēc banketa beigām viesmīļi savāc visus traukus un novāc dekorācijas.

Banketa izmaksas
Izmaksas izejvielām sastāda 107 eur un uzcenojums par darbu 110% apmēra būtu 118 eur. Uzcenojumā ietilpst viss pavāru darbs un viesmīļu darbs. Nepieciešamā galda veļa un individuālās lietošanas trauki un piederumi restorānam jau ir pietiekošā apjomā. Kopējās banketa izmaksas ir 225eur.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants