Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
  • Konspekts 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 1.
  • Konspekts 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 2.
  • Konspekts 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 3.
  • Konspekts 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 4.
  • Konspekts 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 5.
  • Konspekts 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos
Pētāmā problēma:
Kā atšķiras askorbīnskābes daudzums atkarībā no augļa veida citrons vai apelsīns?
Lielumi:
• Neatkarīgais – augļa veids (apelsīns, citrons)
• Atkarīgais – askorbīnskābes daudzums augļu sulā (mg)
• Fiksētie – Augļa sulas tilpums V (mL), I2 koncentrācija (M), indikatora veids – ciete, destilēta ūdens tilpums (100mL).

Piederumi:
• Dejonizēts ūdens – sulas atšķaidīšanai
• Cietes šķīdums – indikators, krāsas maiņas noteikšanai titrēšanas beigās
• Joda (I₂) šķīdums – titrēšanai
• Apelsīna sula – analizējamais šķīdums
• Citrona sula – analizējamais šķīdums

Autora komentārsAtvērt
Atlants