Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 1.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 2.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 3.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 4.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 5.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 6.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Biotehnoloģiski iegūta insulīna kristāli
Alus darīšana — viens no senākajiem biotehnoloģijas lietojumiem

Biotehnoloģiju izmantošana
Biotehnoloģijas tiek izmantotas gandrīz katrā dzīves nozarē.
Būtībā biotehnoloģijas ir jebkura tehnoloģija, kura izmanto dzīvas sistēmas (organismus, audus, šūnas), lai ražotu noteiktu produktu vai sasniegtu citu cilvēkam vajadzīgu mērķi.

Pārtikas rūpniecībā baktērijas un raugus izmanto:
dārzeņu skābēšanā;
alus, vīna ražošanā;
siera, kefīra, jogurta un citu piena produktu ražošanā;
citronskābes, aminoskābju un citu pārtikas piedevu ražošanā

Autora komentārsAtvērt
Atlants