Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 1.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 2.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 3.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 4.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 5.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 6.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 7.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 8.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 9.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 10.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 11.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 12.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 13.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 14.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 15.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 16.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 17.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 18.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 19.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 20.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 21.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 22.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 23.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 24.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 25.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 26.
  • Referāts 'Produkcijas cenu politikas organizēšana', 27.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Analītiskā apskata daļa    4
1.  Cenas būtība, nozīme un veidi.    4
2.  Cenas noteikšanas process    5
3.  Cenu veidošanas mērķi    8
4.  Cenu veidošanās un to aprēķināšana    8
5.  Cenu veidošanas metodes    9
5.1.  Izmaksas plus peļņa kā procents virs izmaksām    10
5.2.  Vidējās izmaksas plus uzcenojums    11
5.3.  Izmaksas plus mērķpeļņa    11
5.4.  Bezzaudējuma punkta cenas    12
5.5.  Cenas pēc preces patēriņa efekta novērtējuma    13
6.  Cenu atlaides un ieskaites    13
Cenu veidošanas stratēģija preču sortimentam    14
1.1.  ES KTO pārstrādātu augļu un dārzeņu ekonomiskā interpretācija    15
1.2.  Situācijas apraksts    16
2.  Kopēji aprēķini par uzņēmumu    17
3.  Problēmas formulējums:    18
4.  Risinājuma varianti.    20
4.1  Variantu salīdzinājums    24
4.2  Salīdzinājuma vērtējums    24
  Secinājums    26
  Izmantota literatūra    27
Darba fragmentsAizvērt


Izvēlētas tēmas nozīme ražošanā un pakalpojumu organizēšanā ir ļoti liela. Cena ir instruments, ar kuru palīdzību uzņēmums var veiksmīgi strādāt, vai bankrotēt. Cenas noteikšana ir smags process, jāievēro daudz ietekmējošo faktoru un ļoti bieži jāņem vērā faktorus , kuri nav saistīti ar uzņēmējdarbību. Cenas veidošanas procesā jāiekļauj visas izmaksas , kas var rasties produkcijas izgatavošanas procesā. Cena ir galvenais instruments, ar kuru palīdzību var iegūt peļņu.
Galvenais kursa darba izstrādāšanas mērķis bija parādīt cik nozīmīgu lomu ražošanas uzņēmumā spēlē cena. Cik svarīgi ņemt vērā visus faktorus, lai noteiktu pārdošanas cenu.
Lai parādītu cenu veidošanas procesu, izvēlēts reālais augļu-dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Spilva”. Izdomāta problēma, kuru uzņēmumam jārisina un piedāvāti 3 atrisinājuma varianti. Dots variantu izvēles pamatojums. Darba gaitā bija izmantoti dati no centrālas statistikas pārvaldes, kā arī izdomāti, nepastāvējuši dati. Aprēķini iekļauti izvēlēta risinājuma varianta novērtējumā, lai pāradītu ar skaitļiem cik lieli zaudējumi var būt ja nepareizi nosaka cenu. Ir aprēķinājumi cik lielu peļņu var iegūt no preču pārdošanas , ja būs dažādas cenas.
Risinājuma varianti salīdzināti viens ar otru un izdarīti secinājumi par izdevīgumu (priekšrocības) un par trūkumiem.
Pēc aprēķiniem var redzēt, ka SIA „SPILVA” ir stabils uzņēmums ar lieliem ienākumiem, cenas izmaiņas (cenas pieaugums) ietekmē uzņēmuma darbību, samazina tā peļņu, bet uzņēmums paliek konkurentspējīgs un viņam nedraud bankrots. …

Atlants