Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Vides pH ietekme uz auzu graudu dīgšanu', 1.
  • Referāts 'Vides pH ietekme uz auzu graudu dīgšanu', 2.
  • Referāts 'Vides pH ietekme uz auzu graudu dīgšanu', 3.
  • Referāts 'Vides pH ietekme uz auzu graudu dīgšanu', 4.
Darba fragmentsAizvērt

1. Pētāmā problēma un lielumi
Hipotēze – ja palielināsies šķīduma pH līmenis, tad paātrināsies auzu dīgšanas ātrums, jo sārmainā vidē auzu graudi ātrāk dīgst.
Pētāmā problēma – kā palielināsies auzu graudu dīgstu garums, ja mainās šķīduma pH līmenis?
Neatkarīgie lielumi – šķīdumi (destilēts ūdens, nātrija hidroksīds)
Atkarīgie lielumi – auzu graudu dīgsta garums.
Fiksētie lielumi – papīra lapiņas, šķīduma daudzums, temperatūra, saules gaisma.
2. Darba piederumi un vielas
45 auzu graudi; 3 Petri plates; 6 priekšmetstikli; papīra lapiņas; 45 ml destilēta ūdens; 3 vārglāzes; indikatorpapīrs; 10% NaOH šķīdums; marķieris; līmpapīrs; pipete; lineāls.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants