Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 1.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 2.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 3.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 4.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 5.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 6.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 7.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 8.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 9.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 10.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 11.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 12.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 13.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 14.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 15.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 16.
  • Prezentācija 'Zirņu audzēšana', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Uzglabāšana un izmantošana
Sēklas uzglabā sausās, vēdināmās telpās. Sēklu robežmitrumam jābūt ne vairāk kā 13%.
Zirņus pārtikā izmanto veselā, skaldītu pusīšu, putraimu un miltu veidā, kā arī zaļie zirnīši gan svaigā, gan konservētā veidā ir ļoti garšīgs un vērtīgs pārtikas produkts.
Ļoti svarīga nozīme zirņiem ir lopu ēdināšanā, sevišķi ievērojot sēklās esošo augsto olbaltuma saturu. Zirņu veģetatīvā masa gaissausā stāvoklī satur 18-20% olbaltumvielu, tāpēc zirņi ir ļoti vērtīgi arī kā zaļbarība un skābbarība.

Secinājumi
Zirņi ir ļoti jutīgi pret klimatiskajiem apstākļiem.
Vislabākie zirņu priekšaugi ir rušināmaugi, kas atstāj augsni brīvu no nezālēm.
Svarīga ir sējumu kopšana, it īpaši sējumu pievelšana, nezāļu, kaitēkļu un slimību apkarošana.
Zirņos ir ievērojams daudzums ogļhidrātu, minerālvielu un vitamīnu (A,B,B2,C), kas ir ļoti vajadzīgi gan cilvēku gan dzīvnieku uzturā.


Autora komentārsAtvērt
Atlants