Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 1.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 2.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 3.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 4.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 5.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 6.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 7.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 8.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 9.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 10.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 11.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 12.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 13.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 14.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 15.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 16.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 17.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 18.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 19.
  • Prezentācija 'Metālisko elementu nozīme organismos', 20.
Darba fragmentsAizvērt

Magnijs:
Labvēlīgi iedarbojas uz sirds un asinsvadu sistēmu;
Baro nervu šūnas;
Palīdz novērst depresiju un mazina stresa negatīvo ietekmi uz organismu;
Palīdz saglabāt E vitamīnu, nostiprina kalcija iedarbību;
Mazina ādas alerģiskumu.
Pietiekama magnija uzņemšana sekmē koncentrēšanos, tāpat samazina nervozitāti un atslābina muskuļus, tādējādi sekmējot iekšējo līdzsvarotību.

Magnija deficīta gadījumā pirmie simptomi ir:
Bezmiegs;
Nervozitāte;
Viegla aizkaitināmība;
Nogurums;
Neregulāra vai paātrināta sirdsdarbība;
Paaugstināts asinsspiediens;
Muskuļu spazmas un vājums;
Krampji, roku trīce;
Grūtības kontrolēt muskuļu darbību;
Var kļūt trausli mati, nagi, zobi.

Magnija avoti:
neapstrādāti graudi, vīģes, mandeles, valrieksti, tumši zaļie dārzeņi, banāni;
Rieksti un graudaugi (kviešu klijas, rupja maluma milti), žāvētas aprikozes un plūmes, kakao pulveris;
Kukurūzas klijas, zivis, šokolāde, svaigi augļi, arbūzi;
auzas, prosa, griķi, pākšaugi (pupiņas, zirņi), jūras aļģes, kalmāri, gaļa, olas, maize, zaļumi (spināti, pētersīļi, lapu salāti, dilles), citroni, greipfrūti, halva, āboli.

Autora komentārsAtvērt
Atlants