Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 1.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 2.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 3.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 4.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 5.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 6.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 7.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 8.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 9.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 10.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 11.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 12.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 13.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 14.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 15.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 16.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 17.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 18.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 19.
  • Prezentācija 'Ķīmija cilvēka organismā', 20.
Darba fragmentsAizvērt

Dzelzs nodrošina skābekļa piekļuvi ikvienā ķermeņa vietā.
Neuzņemot pietiekamu daudzumu dzelzs, cilvēks izjūt vājumu un nogurumu.
Šī viela ir ikvienai dzīvai būtnei, kas attīstās.
Pārlieku liels vai mazs dzelzs daudzums organismā var kavēt ķermeņa attīstību.

Gaļa ir ar dzelzi bagātākais pārtikas produkts.
Pupas, graudaugi un zaļumi arī satur dzelzi, bet tas ir organismam grūtāk uzsūcams, tāpēc šos produktus ieteicams kombinēt ar augļiem un dārzeņiem, kas bagāti ar C vitamīnu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants