Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 1.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 2.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 3.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 4.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 5.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 6.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 7.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 8.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 9.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 10.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 11.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 12.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 13.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 14.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 15.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 16.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 17.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 18.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 19.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 20.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 21.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 22.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 23.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 24.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 25.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 26.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 27.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 28.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 29.
  • Referāts 'Franšīzes devēji Latvijā', 30.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Abstract    4
  Ievads    5
1.  Franšīze, tās veidi, likumdošana    6
1.1.  Franšīzes likumdošana Latvijā    7
1.2.  Franšīzes likumdošana Eiropā    9
2.  Uzņēmējdarbības vides veidojošie faktori    11
3.  Franšīzes devēji Latvijā    13
3.1.  2015. gada makro vides faktoru izmaiņu ietekme uz franšīzi Latvijā    14
4.  Franšīzes priekšrocību un ierobežojumu analīze praktiskajā uzņēmējdarbībā    18
4.1.  Interviju analīze    18
4.2.  Plāns “Veiksmīga franšīzes izveide”    18
  Secinājumi    20
  Izmantotas Informācijas avotu saraksts    21
  Pielikums    22
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Darba mērķis - izpētīt franšīzes priekšrocības un ierobežojumus Latvijas uzņēmējdarbības vidē - tika sasniegts.
Analizējot datus iepriekš apskatītajās darba tabulās un izanalizējot intervijas, darba autores secina, ka:
1. pārsvarā franšīzu uzņēmumi Latvijā nodarbojas ar apstrādes rūpniecību;
2. izmaiņas likumdošanā neietekmē franšīzes izaugsmi Latvijā;
3. Latvijas uzņēmējiem pirms franšīzes izveidošanas ir jāizmēģina testa pilotprojekts;
4. visvairāk franšīzi ietekmē demogrāfiskie faktori;
5. veidojot savu franšīzi uzņēmējam ir jāizveido kvalitatīvs un inovatīvs produkts, un jābūt savā sfērā oriģinālam;
6. lielais emigrantu skaits, kas izbrauc no Latvijas sekmē pašmāju uzņēmēju franšīzes attīstību un izaugsmi;
7. svarīgākais, kas jāveic uzņēmējam, veidojot franšīzi, ir jāizvēlas pareizo koncepciju;
8. viens no svarīgākajiem franšīzes faktoriem ir piesaistīt biznesa partnerus.
Līdz ar to uz pētījuma jautājumu – „Vai Latvijas uzņēmējdarbības vide ir atbalstoša franšīzes izaugsmei?” – darba autores atbild jā, jo franšīzu izaugsme Latvijā ir būtībā atkarīga no paša franšīzu devēja.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants