Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 1.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 2.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 3.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 4.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 5.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 6.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 7.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 8.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 9.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 10.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 11.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 12.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 13.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 14.
  • Referāts 'Cēlgāze - hēlijs', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    2
  IEVADS    4
1.  Cēlgāzes    5
2.  Hēlija īpašības    8
3.  Hēlijs-3    9
4.  Pētījumi    10
  SECINĀJUMI    12
  PIELIKUMI    14
Darba fragmentsAizvērt

4.1. pirmais pētījums
Tā, kā hēlija pielietojums ir samērā plašs, bet mājas apstākļos, viss nav pierādāms, izvēlējos praktiskāko.
Hēlija atmosfērā nebojājas pārtikas produkti, tie ir praktiski iekonservēti, ko arī 1. pētījumā centos pierādīt.
Darba piederumi: ikdienā lietojamie pārtikas produkti – maize, siers, desa. Gaisa necaurlaidīgi plastmasas trauciņi, nazis, balons ar hēliju.
Darba gaita: no katra pārtikas produkta nogriezu nelielas šķēlītes, kuras pa vienai novietoju traukā un turēju vairākas dienas istabās temperatūrā, virtuves plauktā. (1.att. pielikumā)
Vēl pa vienai šķēlītei, ievietoju atsevišķos trauciņos, aiztaisīju trauciņus un turēju tādos pašos apstākļos. Vēl pa vienai šķēlītei, ievietoju trauciņos, kuros uzmanīgi, no balona ielaidu hēliju, cieši aiztaisīju un arī turēju tādos pašos apstākļos.
Tāpat, katra produkta šķēlītes novietoju trauciņos un ieliku ledusskapī.

Autora komentārsAtvērt
Atlants