Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 1.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 2.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 3.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 4.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 5.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 6.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 7.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 8.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 9.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 10.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 11.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 12.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 13.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 14.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 15.
  • Referāts 'Krāsvielas pārtikas produktos', 16.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
  Krāsviela    6
  Krāsvielu iedalījums    6
  Mistiskais E    7
  Dzīvā inde – krāsvielas    8
  Aizliegums pārtikas krāsvielām    8
  Visbiežāk sastopamās pārtikas krāsvielas    8
  Dabīgās krāsvielas    10
  Praktiskā daļa    13
  Secinājumi    16
  Izmantotās literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Ideālā pasaulē mēs viegli varētu nopirkt svaigus, dabiskus un veselīgus pārtikas produktus. Bet modernajā pasaulē ir grūti izvairīties no apstrādātas pārtikas. Pārtikas piedevas ir ļāvušas izveidot plašu pārtikas preču klāstu. Patiešām, daži pārtikas produkti, kā kafijas krējumi, deserti un beztauku maizīšu uzziežamie, bez pārtikas piedevām nevarētu pastāvēt. Pārtikas piedeva ir viela, kuru neatkarīgi no tās uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikai apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā un tad, minētā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu.…

Atlants