Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 1.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 2.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 3.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 4.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 5.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 6.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 7.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 8.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 9.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 10.
  • Prezentācija 'Saldie ķirši', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Bioloģiskās īpatnības    4
  Izmantošana    5
  Stādīšana, sēšana    6
  Kopšana, mēslošana    7
  Ražas novākšana un uzglabāšana    8
  Šķirnes, Slimības, Kaitēkļi    9
  Secinājumi    10
  Izmantotie avoti    11
Darba fragmentsAizvērt

Izmantošana
Saldos ķiršus pārsvarā izmanto pārtikā dažādu kompotu, ievārījumu, kā arī kā daudzu citu ēdienu sastāvdaļu. Ķiršus izmanto arī tautas medicīnā, tomēr diezgan šauri - jaunās lapiņas var pievienot tējas maisījumiem, ķiršu kātiņu uzlējumu var lietot bērni ilgstoša klepus gadījumā un no ķiršu sveķiem, izšķīdinātiem vīnā, var izgatavot uzlējumu pret klepu. Ķirsis ir diezgan unikāls augļkoks - pumpurus un jaunās lapiņas var pievienot salātiem, ar izkaltētām ķiršu lapām var pildīt pīpes, turklāt no ķirškoka tiek izgatavotas arī mēbeles, grīdas segums un citi izstrādājumi.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants