Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 1.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 2.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 3.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 4.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 5.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 6.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 7.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 8.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 9.
  • Referāts 'Komunikācija ar Dānijas kultūras pārstāvjiem', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1)  Īsa informācija par Dāniju    3
1.1.  Vēsture    5
1.2.  Valoda    5
2)  Īsa informācija par teritoriju    5
2.1.  Politika un valdība    5
2.2.  Reliģija un demogrāfiskā situācija    5
2.3.  Kultūras pamatorientācija    5
3)  Sasveicināšanās un iepazīšanās    6
3.1.  Valoda un biežāk lietotie vārdi    6
3.2.  Pieklājības formas, uzrunājot vīriešus, sievietes un bērnus    6
4)  Komunikāciju veidi    6
4.1.  Vēlamas/ nevēlamas sarunas tēmas    6
4.2.  Žesti    7
4.3.  Uzvedība sabiedriskās vietās    7
4.4.  Apģērbs    7
4.5.  Komunikācija dzimumu starpā    7
4.6.  Verbālās un neverbālās komunikācijas apraksts    8
5)  Ēšanas un dzeršanas etiķete    8
5.1.  Ēdienreizes un tipiskie ēdieni    8
5.2.  Tipiskie dzērieni un tosti    9
5.3.  Uzvedība pie galda    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

5.2 Tipiskie dzērieni un tosti
Dānijā dzērienu baudīšana pirms pusdienām vai vakariņām nav tik izplatīta ka citur Skandināvijā. Ja jūs ielūdz uz pusdienām, visbiežāk jūs vedīs tieši pie galda. Tomēr, ja dzērienus pasniedz pirms maltītes, tos parasti novieto viesistabā un to klāstā, visticamāk, būs tradicionālais akvavits, kuram uzdzer malku alus. Dzērienus parasti pasniedz gan pēc maltītes un to klāsts var būt gana plašs- no akvavita un liķiera līdz skotu viskijam un stiprajiem liķieriem.
Visbiežāk tosts ietver tikai glāzes pacelšanu, raudzīšanos acīs galda biedram, kuram jūs veltāt tostu, dzeršanu un atkārtotu glāzes pacelšanu viņam par godu ( tosta laikā raugoties acīs). Pat ja jūs neuzsaucat tostu, pirms pirmā vīna vai alus malka paceliet glāzi, palūkojieties apkārt, dzeriet, paceliet glāzi vēlreiz (pret visiem pie galda sēdošajiem) un atkal nolieciet to uz galda. Pēc tam savu vīnu vai alu varat dzert kā parasti.

5.3 Uzvedība pie galda
Saskaņā ar dāņu paražu maltītes beigās dakšiņu un nazi novieto paralēli uz šķīvja labajā pusē. Ja vēlaties saņemt papildporciju, saskaņā ar paražu, to kopā ar nazi to novietojot uz šķīvja, jāpagriež ar zariem uz leju. Ēdienus parasti pasniedz pa apli uz paplātēm, tā, ka katrs var ņemt cik vēlas. Vispirms ņemiet nelielu porciju, lai pārliecinātos, vai varēsiet to visu apēst, it sevišķi pirms papildporcijas. Lai gan maizi ņem ar roku, pusdienās tik populārās vaļējās sviestmaizes parasti ēd ar dakšiņu un nazi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants