Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 1.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 2.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 3.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 4.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 5.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 6.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 7.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 8.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 9.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 10.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 11.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 12.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 13.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 14.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 15.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 16.
  • Prezentācija 'Čemurziežu augu produkti veikalā', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Ķimenes
Divgadīgs garšaugs. Tās stublājs 30 - 80 cm garš, augšdaļā vairāk vai mazāk zarots. Lapas divkārt vai trīskārt plūksnaini dalītas lineārās plūksnās. Ziedi saliktos čemuros, balti vai sārti. Ķimenes augļi satur ēteriskās eļļas.

Pētersīļi
Pētersīļi ir divgadīgi seleriju dzimtas svešapputes augi. Ir divi veidi: sakņu pētersīlis un lapu pētersīlis. Izplatītākie ir sakņu pētersīļi. Šiem pētersīļiem ir attīstītas lielas saknes un lapas. Lapas ir divkārt un trīskārt plūksnainas. Pirmajā augšanas gadā pētersīļiem izveidojas spēcīgas lapas un sakne, bet otrajā augšanas gadā izaug ziedi un nobriest sēklas. Pētersīļiem ir maiga, patīkama smarža. Tos plaši izmanto farmaceitiskajā rūpniecībā, tēju un uzlējumu pagatavošanā, kā arī kulinārijā. Tiek izmantotas gan saknes, gan lapas.

Koriandrs
Viengadīgs augs. Koriandrs ir viens no vissenāk pazīstamajiem garšaugiem. Izmanto gan lapas, gan sēklas svaigā un kaltētā veidā. Sēklas izmanto dažādu garšvielu maisījumiem. Svaigos zaļumus sauc par kinzu. Koriandra lapās ir daudz vitamīnu. Ir arī ārstniecības augs.

Autora komentārsAtvērt
Atlants