Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 28 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 1.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 2.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 3.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 4.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 5.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 6.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 7.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 8.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 9.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 10.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 11.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 12.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 13.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 14.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 15.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 16.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 17.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 18.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 19.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 20.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 21.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 22.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 23.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 24.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 25.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 26.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 27.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 28.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 29.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 30.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 31.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 32.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 33.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 34.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 35.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 36.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 37.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 38.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 39.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 40.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 41.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 42.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 43.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 44.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 45.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 46.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 47.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 48.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 49.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 50.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 51.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 52.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 53.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 54.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 55.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 56.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 57.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 58.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 59.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 60.
  • Diplomdarbs 'Kafejnīcas darbības pamatojums', 61.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uzņēmējdarbības uzsākšanas pamatojuma lietderība un saturs    5
1.1.  Ideja uzņēmējdarbības uzsākšanai    5
1.2.  Uzņēmējdarbības risinājumi    7
1.3.  Klients un tā nozīme    9
1.4.  Uzņēmējs un viņam piemītošās īpašības    10
1.5.  Latvijas valsts uzņēmējdarbību reglamentējošo likumu prasības    13
2.  Uzņēmuma darbības veida un produkta izvēle    16
3.  Ārējās vides un tirgus izpēte    20
3.1.  Vides analīze    20
3.2.  Tirgus izpēte    34
4.  Uzņēmējdarbības plānošana un saimniekošanas rezultāti    44
4.1.  Stratēģiskā virziena noteikšana    44
4.2.  Uzņēmējdarbības uzsākšanai nepieciešamo izmaksu aprēķinu plāns    46
4.3.  Uzņēmuma darbības organizēšana    62
  Secinājumi    63
  Priekšlikumi    66
  Izmantotā literatūra un avoti    67
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Uzņēmējdarbība ir vērsta uz pircēju dažādo vajadzību apmierināšanu ar mērķi uzņēmējam iegūt peļņu no savas darbības. Uzņēmējdarbības attīstības vissvarīgākā bagātība ir veiksmīga ideja, kas balstīta uz patērētāju vēlmēm un vajadzībām;
2. Uzņēmējdarbības uzsākšanas plāns parāda uzņēmuma attīstības perspektīvu, palīdz uzņēmējam izprast vai ir vērts ieguldīt līdzekļus izvēlētajā uzņēmējdarbībā, vai tas nesīs ienākumus un segs izdevumus, un vai ir paredzama peļņa.
3. Uzņēmējs ir galvenais uzņēmējdarbības subjekts, kas apvieno ražošanas faktorus: dabas resursus, kapitālu, darbaspēku. Tas ir cilvēks, kam piemīt nepieciešamās zināšanas attiecīgajā jomā, intuīcija, prasme noteikt mērķus, saskarsmes spējas, iniciatīva rīkoties, organizēt un uzņemties atbildību un risku.
4. Valsts regulē uzņēmējdarbību ar ekonomiskajām un administratīvajām metodēm. Jebkuram uzņēmumam, kas reģistrēts Latvijā, savā darbībā ir jāievēro Komerclikums, Darba likums, likumi „Par grāmatvedību”, „Par uzņēmuma gada pārskatiem”, „Par arhīviem”, kā arī dažādi noteikumi: „Par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju”, „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi”
5. Darba autores ideja ir izveidot kafejnīcu, kurā plānots piedāvāt dažādus konditorejas izstrādājumus, uzkodas un siltos ēdienus.
6. Visiem pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem ir jāreģistrējas Pārtikas un Veterinārajā Dienestā, kas piešķir katram uzņēmumam reģistrācijas numuru. Reģistrētie uzņēmumi ir apkopoti Pārtikas un Veterinārā Dienesta uzraudzībai pakļauto uzņēmumu reģistrā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants