Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Alerģija. Alerģija pret alkoholu', 1.
  • Konspekts 'Alerģija. Alerģija pret alkoholu', 2.
  • Konspekts 'Alerģija. Alerģija pret alkoholu', 3.
  • Konspekts 'Alerģija. Alerģija pret alkoholu', 4.
  • Konspekts 'Alerģija. Alerģija pret alkoholu', 5.
  • Konspekts 'Alerģija. Alerģija pret alkoholu', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Simptomi vīna nepanesībai. Visizplatītakiem simptomi alkohola nepanesībai ir hroniskas iesnas, deguna blakusdobumu iekaisums, kā arī bronhīti, astmas, nātrene, angionefrotiskas tūskas. Retāk sastopamas kuņģa- zarnu trakta nelabvēlīgas izpausmes. Lai atklātu šo alerģijas veidu, nav nepieciešams veikt ādas proves, jo tas nav tik efektīvi. Izņemot tos cilvēkus, kuriem ir alerģija uz vistas olām, graudiem, pelējuma sēnīti un raugiem.
Alkohols spēj palielināt alerģisko reakciju izpasumi, jo tas palielina ātrumu tam, kā pārtikas produkti iesūcas kuņģa un zarnu sieniņās.

Secinājumi
Tie cilvēki, kuri zina, ka viņiem ir kādu sastāvdaļu nepanesība, viņiem ir īpaši jāskatās iepakojuma marķējumi un citas norādes, kas varētu liecināt, ka ir kādi piemaisījumi alkoholā, vai arī labāk jāzivēlas dzert tīru alkoholu, kā šņabis, kuram ir vismazākā iespējamība,ka ir kādi piemaisījumi klāt. Lai arī marķējumā nav noradīts kādas sastāvdaļas, ir jāinteresējas un jāuzzin visas sastādaļas, kuras tiek izmantotas arī produkta pagatavošanā.

Atlants