Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 1.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 2.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 3.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 4.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 5.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 6.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 7.
  • Eseja 'Ēdināšanas uzņēmuma izveide', 8.
Darba fragmentsAizvērt

Mans izveidotais ēdināšanas uzņēmums varētu būt kafejnīca. Tās nosaukums “Labākie draugi”. Katrs uzņēmuma vadītājs daudz pūļu pieliek pie tā, kā un ar ko piesaistīt klientus. Es savus klientus piesaistīšu ar neuzbāzīgu, gaumīgi iekārtotu interjēru, kurā apmeklētāji varētu gan relaksēties, pēc nostrādātas darba dienas, gan iegriezties, lai nokārtotu darījumus ar biznesa partneriem, gan labu, mīļu draugu pulciņā nosvinētu kādu lielāku vai mazāku jubileju. Galvenais, lai klienti justos ērti un vēlētos šeit iegriezties biežāk. Nedēļas nogalē vienu dienu skanēs dzīvā mūzika un protams būs arī Karaoke. Kafejnīcā būs diezgan plaša ēdienkarte. Tāda, lai sevai gaumei piemērotu ēdienu atrastu jebkurš klients. Nedrīkst aizmirst arī par diētiskiem ēdieniem.
Kafejnīcas darba laiks būs no 10.00 līdz 23.00 un šeit varēs pasūtīt šādus ēdienus :
1. aukstās uzkodas,
2. zupas,
3. otros karstos ēdienus,
4. zivju ēdienus,
5. saldos ēdienus,
6. saldējumus,
7. konditorejas izstrādājumus.
Protams varēs baudīt arī dzērienus :
1. karstos, aukstos dzērienus,
2. atspirdzinošos dzērienus,
3. alkoholiskos dzērienus.
Kafejnīcā būs galdiņi divām un četrām personām. Pēc vajadzības, tos varēs arī savietot lielākam klientu skaitam. Klientus šeit apkalpos viesmīļi, kas liecina par augstas klases apkalpošanas kultūru.
Jebkurš ēdināšanas uzņēmums nav iedomājams bez šefpavāra. Tā pienākumos ietilps rūpēties par mainīgu ēdienkarti, tās sastādīšanu. Vēl viņš sastādīs pasūtījumu lapu, lai zinātu nepieciešamo produktu daudzumu, kurš nepieciešams nākošai dienai. Viens pavārs virtuvē strādās pie gaļas un zivju ēdienu, kā arī pie mērču gatavošanas. Otrs pavārs nepieciešams zupu un visu piedevu gatavošanai. Vēl viens pavārs strādās aukstajā cehā. Darbā nepieciešams arī cilvēks, kas mazgās traukus un uzkops telpas. Vislētākais šāda veida ēdināšanas uzņēmumam ir pilns ražošanas cikls.

Autora komentārsAtvērt
Atlants