Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Probiotiķi', 1.
  • Referāts 'Probiotiķi', 2.
  • Referāts 'Probiotiķi', 3.
  • Referāts 'Probiotiķi', 4.
  • Referāts 'Probiotiķi', 5.
  • Referāts 'Probiotiķi', 6.
  • Referāts 'Probiotiķi', 7.
  • Referāts 'Probiotiķi', 8.
  • Referāts 'Probiotiķi', 9.
  • Referāts 'Probiotiķi', 10.
  • Referāts 'Probiotiķi', 11.
  • Referāts 'Probiotiķi', 12.
  • Referāts 'Probiotiķi', 13.
  • Referāts 'Probiotiķi', 14.
  • Referāts 'Probiotiķi', 15.
  • Referāts 'Probiotiķi', 16.
  • Referāts 'Probiotiķi', 17.
  • Referāts 'Probiotiķi', 18.
  • Referāts 'Probiotiķi', 19.
  • Referāts 'Probiotiķi', 20.
  • Referāts 'Probiotiķi', 21.
  • Referāts 'Probiotiķi', 22.
  • Referāts 'Probiotiķi', 23.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Probiotiķu vēsture    4
  Lactobacillus baktērijas    5
  Bifidobacterium    6
  Streptococcus baktērijas    7
  Probiotiķu lietošana    8
  Probiotiķu darbība    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Probiotiķu darbība
Probiotiskās baktērijas producē organiskās skābes, kas kavē zarnu traktā esošo patogēno baktēriju vairošanos, tādējādi saglabājot optimālu līdzsvaru;
Probiotiķu lietošana mazina arī laktozes nepanesības simptomus, jo baktēriju fermenti veic šī piena cukura sašķelšanu tievajās zarnās un tas var veiksmīgi uzsūkties.
Probiotiķi, attīstoties zarnu traktā, ražo pienskābi, vitamīnus un antibakteriālas vielas, kas nomāc slimības rosinošu mikroorganismu veidošanos. Šo funkciju vislabāk veic Lactobacillus, Bifidobacterium un Streptococcus baktēriju saimes.
Lacto baktērijas ir vitāli svarīgas normālam barības vielu uzsūkšanās procesam. Tās dzīvo mūsu tievajās zarnās un stiprina to sieniņas. Lacto baktērijas arī aktivizē vitamīnu veidošanos, palīdz panest laktozi, sagremot pārtiku, un novērš sliktu elpu. Bifido baktērijas, savukārt, piedalās ūdens un pārtikas uzsūkšanās procesā, samazina vēdera uzpūšanos un meteorismu, un piedalās efektīvā atkritumvielu izvadīšanā.
Ir maldīgi uzskatīt, ka, regulāri lietojot jogurtu un citus piena produktus, var sevi nodrošināt ar pietiekamu vērtīgo baktēriju daudzumu. Diemžēl probiotiķu koncentrācija pārtikas produktos nevar būt pietiekama, lai atveseļotu organismu, ko novājinājušas kaitīgās baktērijas, un atjaunotu zarnu floras līdzsvaru.

Autora komentārsAtvērt
Atlants