Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 1.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 2.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 3.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 4.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 5.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 6.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 7.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 8.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 9.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 10.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 11.
  • Prezentācija 'Taizemes kultūra', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Par valsti: Taizeme atrodas Dienvidaustrumu Āzijā. Aizņem daļu Malakas un Indoķīnas pussalu. Robežojas ar Birmu, Laosu, Kambodžu, Malaiziju.
Platība: 517 000 kv. km.
Iedzīvotāju skaits: 62 miljoni.
Galvaspilsēta: Bangkoka.
Valsts iekārta: konstitucionālā monarhija. Valsts vadītājs ir Viņa Augstība karalis Rama IX.
Oficiālā valoda: taju valoda, bet darījumu aprindās un tūrismā plaš tiek lietota angļu valoda.
Oficiālā reliģija: budisms, to atzīst 95% taizemiešu. Tajā pašā laikā taizemieši ir ļoti iecietīgi arī pret citām reliģijām – kristietismu un islamu.
Naudas vienība: Taizemes bāts. 1 USD = ~40 bati.

Eksotiskie tempļi, pasakainas smilšainās pludmales, kolorītie tirgi un noslēpumainie kalnainie rajoni - tas viss, kā magnēts pievelk miljonus ziņkārīgo tūristu, kuri alkst iepazīties ar šo valsti . Šeit ceļotāju acīm paverās tropiskā daba un, sajūsmu izsaucoši, kultūras pieminekļi. Ceļojumi uz Taizemi ir ļoti populāri visā pasaulē. Tam ir vairāki priekšnoteikumi: interesantās dzīves tradīcijas un iedzīvotāju viesmīlība, daba sniedz vienreizēju baudījumu – baltās pludmales, tropiskie mūžameži, ūdenskritumi un kalni, upes un krāšņas ielejas. Pasaules ievērību ieguvuši neskaitāmie Budam veltītie tempļi. Taizemiešu virtuve, kurā ir daudzveidīgi augļi, jūras veltes, dārzeņi, kurus papildina daudzveidīgas mērces ar eksotiskām garšām ir vēl viena bauda, par ko atmiņas saglabājas ilgi. gan jūras veltes, gan pikantās zupas un īpaši pagatavotā vistas gaļa. Te var nogaršot arī oriģinālas lietas - ceptus sienāžus, skudras un vardes karija mērcē. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants