Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 1.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 2.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 3.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 4.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 5.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 6.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 7.
  • Prezentācija 'Mikroviļņu krāsns', 8.
Darba fragmentsAizvērt

Darbības princips
Augstas frekvences  (2,45 GHz) radioviļņi iespiežas pārtikas produktos, izraisa strauju ūdens molekulu polarizācijas maiņu, bet produktu uzsilda molekulu kustībā. Starojums nav jonizējošs, vēl jo vairāk - radioaktīvs.

Mikroviļņu krāsni izdevīgi lietot :
gatavojot ēdienu, kuram parasti būtu nepieciešams ilgs vārīšanas vai cepšanas laiks;
neliela ēdiena daudzuma pagatavošanai vai uzsildīšanai;
to ēdienu sasildīšanai, kuri ir iepriekš sagatavoti un uzglabāti sasaldēti;
ēdienu gatavošanai no pusfabrikātiem.

Atlants