Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 1.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 2.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 3.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 4.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 5.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 6.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 7.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 8.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 9.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 10.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 11.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 12.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 13.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 14.
  • Referāts 'Deratizācija viesnīcā un ēdināšanas uzņēmumā', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Darba mērķis    3
2.  Darba uzdevums    3
3.  Deratizācija    4
3.1.  Peļveidīgie    4
3.2.  Grauzēju radītās problēmas    4
3.3.  Deratizācijas metodes    5
3.4.  Līdzekļi grauzēju kontrolei    6
3.5.  Deratizācijas firmas    7
4.  Praktiskā daļa    11
4.1.  Intervijas ar deratizācijas pārstāvjiem    11
4.2.  Intervijas rezultāti    13
5.  Secinājumi    14
6.  Izmantotās literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Savā darbā izstrādāju mērķi un darba uzdevumus, lai izpētītu tuvāk deratizācijas pasākumus un vai tā ir nepieciešama katram ēdināšanas uzņēmumam un viesnīcai, kas piedāvā savus pakalpojumus viesiem. Darbā izpētīju dažu deratizācijas firmu piedāvāto pakalpojumu klāstu. Praktiskajā daļā veicu intervijas ar deratizācijas firmas pārstāvjiem, noskaidrojot deratizācijas aktualitāti.

1. Darba mērķis :
Izpētīt un izvērtēt Latvijas firmu piedāvāto pakalpojumu deratizācijas plāna īstenošanai.

2. Darba uzdevumi:
1) izveidot literatūras sarakstu
2) izveidot deratizācijas firmu sniedzamos pakalpojumus
3) intervēt deratizācijas pakalpojumu pārstāvjus par veikto pakalpojumu aktualitāti viesmīlības uzņēmumos.

3. Deratizācija.
Deratizācija ir grauzēju (peļu, žurku) apkarošanas paņēmienu komplekss. Grauzēji nodara ievērojamus zaudējumus uzglabājamām izejvielām un gatavai produkcijai. Turklāt grauzēji pārnes daudzas cilvēku infekcijas slimības – tularēmiju, paratīfu, leptospirozi, infekciozo, hepatītu u.c.
Pārtikas aprite ir viena no visstingrāk reglamentētajām uzņēmējdarbības jomām un cilvēkiem, kas kā komersanti iesaistās kādā no pārtikas aprites posmiem, ir jābūt gataviem ievērot veselu virkni normatīvo aktu prasību, gan Eiropas Savienības regulas un lēmumus, gan Latvijas likumus un Ministru Kabineta noteikumus.
Pērn 2008.gadā Pārtikas uzņēmumos konstatēto neatbilstību grupu īpatsvars Deratizācijas un dezinsekcijas grupā ir bijis 2,1% (Latvijas Avīze, 2008).

3.1. Peļveidīgie
Latvijā ir zināmas 3 sinatropisko grauzēju sugas: mājas peles, brūnās un melnā žurkas.
Peles - Pieaugusi pele ir 7 - 10 cm gara un 50 -60 g smaga. Dzīves ilgums ap 3 gadi. Indējot ar preperātu ‘’Storms’’ , peļu nāve iestājas 3-10 dienu laikā.
Žurkas - Žurkas iet bojā pēc 12—72 stundām, reizēm pēc 5—6 dienām.

Autora komentārsAtvērt
Atlants