Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Vielas manās mājās', 1.
  • Prezentācija 'Vielas manās mājās', 2.
  • Prezentācija 'Vielas manās mājās', 3.
  • Prezentācija 'Vielas manās mājās', 4.
  • Prezentācija 'Vielas manās mājās', 5.
  • Prezentācija 'Vielas manās mājās', 6.
Darba fragmentsAizvērt

14. Viela - Kviešu milti – izmanto kulinārija un citu izejvielu gatavošanā piemēram maizes , makaronu u.c iegūst no kviešu graudiem , novācot labību un to sakuļot .
Satur – ogļhidrātus , olbaltumvielas , lipīdus , šķiedrvielas , minerālvielas .
15.Viela - Nātrija karbonāts jeb kalcinētā soda 
Ķīmiskā formula - Na2CO3
To izmanto arī pārtikas rūpniecībā to izmanto kā skābuma regulētāju, irdinātāju un  pretsalipes vielu (E500).
Tā ir ķīmiska viela, kuru veido ūdeņradis un skābeklis, tā ķīmiskā formula ir H2O. Ūdens ir visas dzīvības pamatā tādēļ, iespējams, tas ir vissvarīgākais šķidrums pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Atlants