Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Pētījumi
Pēdējos gadu desmitos proteīniem bagāto zālaugu āboliņam un lucernai pievienojusies jauna, ražīga tauriņziežu zālāju kultūra – austrumu
galega.

Sliekas – proteīna avots
Veiktie pētījumu apliecina, ka kultivējamās sliekas satur tikpat pilnvērtīgas olbaltumvielas ar analoģisku aminoskābju sastāvu, kā gaļas un zivju milti.
Slieku milti var tikt izmantoti par olbaltumvielu avotu lauksaimniecības
dzīvnieku barības devu
sabalansēšanai.  

V. Baumane veikusi pētījumus par Ca saistošo olbaltumvielu izpēti. Pētījumam bija gan teorētiskā, gan praktiskā nozīmē – D vitamīna devu optimizēšanai mājdzīvnieku organismā, kā arī humānajā medicīnā saistībā ar Ca vielmaiņas traucējumiem.

Atlants