Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Rūgšana', 1.
  • Referāts 'Rūgšana', 2.
  • Referāts 'Rūgšana', 3.
  • Referāts 'Rūgšana', 4.
  • Referāts 'Rūgšana', 5.
  • Referāts 'Rūgšana', 6.
  • Referāts 'Rūgšana', 7.
  • Referāts 'Rūgšana', 8.
  • Referāts 'Rūgšana', 9.
  • Referāts 'Rūgšana', 10.
  • Referāts 'Rūgšana', 11.
  • Referāts 'Rūgšana', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Kas ir rūgšana?    4
2.  Maizes raugs    6
3.  Rauga šūnas uzbūve un tās vairošanās    7
4.1.  Rauga veidi un to ražošana gatavojot maizi    9
4.2.  Rauga izmantošana vīna izgatavošanā    10
  SECINĀJUMI    11
  LITERATŪRAS SARAKSTS    12
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Cilvēki jau kopš senatnes ir izmantojuši šo vienkāršo enerģijas ieguves veidu – rūgšanu. Mēs katrs, nepievēršot šim procesam zināmu vērtību, ar to sastopamies ikdienā, vismaz ar tās produktiem vai blakusproduktiem. Šī tēma ir un būs aktuāla, jo mēs ar to sastopamies ikdienā. Daudzi ikdienišķi produkti, kuru mēs lietojam savā uzturā, piemēram, maize nevarētu pastāvēt, ja šis process neeksistētu.
Rūgšanas procesu rezultātā cukura un cietes molekulas sadalās bez gaisa klātbūtnes kā rezultātā veidojas oglekļa dioksīds un etanols. Šo procesu var iegūt ar fermentu palīdzību. Parasti šis process notiek mikroorganismos.
Rūgšanas baktērijas veic ļoti svarīgu lomu. Šīs baktērijas veic sintezēšanu no augiem, radot pilnīgi jaunas vielas – skābus fermentus, vitamīnus, aminoskābes, peptīdus, dzīvnieku cieti jeb glikogēnu u.c. Pēc rūgšana indīgiem augiem pat nākas zaudēt savu indi un kļūst lietojami uzturā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants